Morotskaka


8 bitar | 175 grader i ca. 35 min

Ingredienser
3 dl morötter, rivna
0,75 dl sojagrädde
2 dl socker
0,5 dl rapsolja
1 tsk vaniljsocker
2 dl Kungsörnen glutenfritt mjöl för söta bakverk
0,5 tsk salt
1 tsk bakpulver
1,5 tsk kanel

Glasyr
2 dl florsocker
1 msk färskpressad citronjuice

Gör så här:

Blanda morötter, sojagrädde, socker, rapsolja och blanda väl. Tillsätt sedan de torra ingredienser.

Häll smeten i en lämplig form. Grädda kakan i ugnen på 175 grader i ca. 35 minuter. Ta ut och låt svalna helt.

Blanda florsocker och citronjuice till en vanlig glasyr.

Alternativ: Tillsätt 150 gr Oatley “påMackan” i glasyren. Denna är dock ej glutenfri!

Bred glasyren över kakan.

Share via