Lussebullar

40 st | 5-7 minuter i 250 grader

Ingredienser
200 g mjölkfritt smör
4 dl soyamjölk
50 g jäst
2 dl socker
1 g saffran (2 paket)
1 tsk salt
6 dl Kungsörnen glutenfritt mjöl för bröd, pizza och pannkakor

Gör så här:

Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till fingervarmt (37°C). Smula sedan ner jästen och rör tills jästen löst sig.

Blanda saffran med 1-2 tsk av strösockret och rör ner i degvätskan.

Tillsätt övriga ingredienser, spara 0,5 dl mjöl till utbakningen.

Arbeta degen tills den är jämn och smidig. Degen kommer att vara ganska kladdig. Täck degen meden bakduk och låt jäsa i 30 minuter.

Knåda degen på mjölat bakbord, dela den sedan i 40 bitar och baka ut till lussebullar. Jäs under bakduk i 40 minuter.

Pensla bullarna med några droppar sirap blandat i vatten. Toppa med russin eller pärlsocker.

Grädda bullarna 5-7 minuter på 250 grader.